Zárszó


Ebben a könyvben igyekeztem megmutatni, hogy a tarot szimbolizmusa többet rejt annál, amit általában a tarotról ismertetni szoktak. Azt is láthatjuk, több egyszerű jóslapoknál, és igen sajnálatos az a sok ezzel foglalkozó könyv, mely lealacsonyítja a lapokat a jóskártyák szintjére, minden magyarázat nélkül, csak azt ismertetve, hogy szerinte milyen tulajdonságokat jelölnek az egyes képek, de annak okát nem is keresi. Szeretném hangsúlyozni, hogy a tarot csak képi ábrázolásban maradt meg, és szinte minden, amit ezzel kapcsolatban leírtak, az emberi elme találmánya, bár itt is van néhány kivétel.
A tarot struktúráját vizsgálva 10 dualitásra vezettük vissza a tarot rendszerét, ami lehetőséget adott a további elemzéshez. Nem véletlen, hogy a dualitások mindenhol megjelennek világunkba. Gondoljuk csak az emberi agy jobb és bal féltekéjére, vagy az emberi test jobb és bal oldalára. Vizsgálódásuk azt is igazolta, hogy a tarot nagyon logikusan van megalkotva és szinte önmagát képes magyarázni. Mindez a tarot megalkotóinak, a régi nagy mestereknek köszönhetjük, akik képesek voltak egy olyan rendszert megfogalmazni, mely a mágikus világnézet alapjait tárja elénk. Szerintem nem kétséges, hogy a tarot a mai modern embernek is nagyon sok új dolgot tud mondani. Meglepő az a sok összefüggés is, ami a tarot és a keresztény hit közt megtalálható. Mindez viszont csak az út kezdete, hiszen a bölcsesség elsősorban gyakorlat, ami képes megmutatni számunkra mindazt, amit modern világunkban már elfelejtettünk, vagy teljesen elhanyagoltunk.
A tarot duális elrendezése az első kulcs a tarot megértéséhez, ami nélkül más kulcsok sem lehetnek feltárva.

autor Útravaló

Legyen úgy, hogy a munka, amit végzek, szolgálja az Isteni Gondviselés fényét. Az isteni igazság és harmónia sugározzon cselekedeteimben. Szavaim, lélegzetem, szemem fénye és szívem szeretete változtassák meg a világot körülöttem. Útjaim az isteni csodálatosság világítsa át. Mindenki, aki életembe lép, lássa általam Isten békéjét. A teremtés igazsága, a születés titka, a fény, ami minden teremtett lényben világít, használjon engem, mint az ő szolgáját. Fejlődjön akaratom olyan tökéletessé, hogy végső soron ne legyen különbség saját vágyaim és az Isteni Gondviselés akaratának cselekvésében. ( Eralicarison )

Felhasznált irodalom
Aleister Crowley: Kniha Thothova
Aleister Crowley: Liber 777
Aryeh Kaplan: Sefer Jecira
A. Peter Hayman: Sefer Yesira
Bohumil Vurm: Encyklopedie tarotu
Court de Gébelin: Le Monde Primitif
Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka 1,2
Gérard Encausse, Papus: The tarot of the Bohemians
Eliphas Levi: The Ritual of Transcendental Magic
Emil Páleš: Angeológia dejín 1,2
Franz Bardon: Az igazi beavatás útja
František Bardon: Frabato
František Bardon: Praxe magické evokace
František Bardon: Klíč k opravdové kabale
František Bardon: Otázky na Mistra ARIONA
Jiří Langer: Erotika kabbaly
József Drasny:The Yi-globe: The Image of the Cosmos in the Yijing
Karel Weinfurter: Ohnivý keř
Otakar Griese: Sefer Jecira
Oswald Wirth: A tarot
Oswald Wirth: Tarot a středoveká obraznosť
Paul Christian:The Mysteries of the Pyramids
P. D. Ouspensky: The Symbolism of Tarot
R. J. Stewart: The miracle tree: demystifying the Qabalah
Stanislas de Guaita: Had Genese
Stuart Kaplan: The Encyclopedia of Tarot 1-4
Tim Dedupulos: Kabbala
Tomory Zsuzsa: Szerves Magyar Nyelvtudomány
Woldemar von Uxkull: Egyiptom beavatási útja
Alexander Jodorowsky, Marianne Costa: The Way of Tarot, pdf