Endogén légzés

Endogén légzés egy olyan technika, amit mindenki elsajátíthat. Ezt általában a Frolov légzőkészülékkel lehet megtanulni, linkek: [1], [2], [3].
Frolov Vladimir Fedorovich egy orosz orvos, aki az endogén légzést tanulmányozta. Saját magát ezzel a légzéssel gyógyította ki a rákból és a TBC-ből is.

Természetesen, ezt a légzést lehet végezni készülék nélkül is, néhány nap gyakorlás után, mindenki képes megtanulni. Lényege, hogy gyors belégzést kell tenni a hasba (nem a tüdőbe, tehát a váll a belégzéskor nem emelkedik fel). Ezután lassú vagy szakaszos kilégzés történik úgy, hogy a hasi izmok által túlnyomást hozunk létre és akadályoztatjuk a kilégzést. Ez által nagyobb erővel és lassan vagy szakaszosan végezzük a kilégzést, mintha a valamilyen közegen keresztül kéne kipréselnünk magunkból az utolsó csepp levegőt is, amit valamilyen hang kiadásával is összeköthetünk. A be- és kilégzés történhet szájon, de orron át is, kinek hogyan tetszik, mert ez nem olyan lényeges.
A belégzés kb. 2 másodperc, míg a kilégzés 7-15 és egészen 30 másodperc is lehet. Igyekezni kell minél hosszabban végezni. Vizualizálhatjuk, hogy a levegő és a széndioxid nagyobb mennyiségben jut a véráramba, ez felpezsdíti sejtjeinket.
Ezt a légzést napota 20-30 percig ajánlott végezni.
Ezután mindenki megtapasztalhatja, hogy testében igen komoly változások mennek végbe, ami jól érezhető lesz (még 2 óra múltával is), és kb. 3 illete 4 szeresére emelkedik a sejtek energetikai szintje. Valójában ebben a légzésben egy kis légszomj jön létre, olyan mintha sportolnánk, ami azt eredményezi, hogy a sejtek maguk "termelik" az oxigént. Nagyon ajánlom mindenkinek (időseknek is), főleg azoknak aki fáradékonyak, vagy egézségügyi problémákkal küzdenek.

Aki a mágikus fejlődés útján már ejutott odáig, hogy testében érzi az energetikai áramlatokat, pillanatok alatt meggyőződhet ennek a légzésnek jótekony hatásárol.

Kapcsolódó téma: Életenergia, prána légzés
Érdekesség: EGELY WHEEL video.